Ingredienser

Braindrops er udviklet specifikt til hjernen* og indeholder en unik kombination af næringsstofferne, cholin, uridin, omega-3 fedtsyren DHA og D-vitamin.

Hjernen bruger ca. 20% af al den næring vi indtager. Den rette kost er derfor en vigtig faktor for hjernens normale funktion.

BrainDrops og DHA (omega-3)

DHA (Docosahexaensyre) er en af de 2 langkædede omega-3 fedtsyrer, som hovedsagelig findes i fisk og skaldyr. Den anden langkædede fedtsyre er EPA (eikosapentaensyre).

DHA og EPA er livsnødvendige fedtstoffer, fordi de indgår i den cellemembran, der omgiver hver eneste kropscelle. De skal tilføres udefra, det vil sige via kosten og/ eller som tilskud, fordi kroppen ikke selv kan danne dem i tilstrækkelige mængder.

Den langkædede fedtsyre DHA bidrager til at opretholde en normal hjernefunktion og et normalt syn.

Den vigtigste kilde til DHA er fede fisk som laks, makrel og ørred. For at opnå den gavnlige effekt skal man indtage 250 mg DHA dagligt. Det svarer til f.eks. 60 gram laks, 130 gram makrel eller 2,5 kilo torsk om dagen.

 BrainDrops og uridin

Uridin er et sukkerstof, som kroppen danner i små mængder. Fødevarekilder til uridin er rødbeder, broccoli, svampe, havre og fisk.

BrainDrops og cholin

Cholin er et vitaminlignende næringsstof, som er beslægtet med vitamin B. Kroppen danner selv en begrænset mængde. Cholin findes i fødevarer som okse- og kyllingelever, æg, fisk, nødder, bønner, broccoli og blomkål. Cholin bidrager til en normal omsætning af fedtstoffer.

BrainDrops og D-vitamin

D-vitamin får vi først og fremmest via solens stråler. Det findes i fede fisk, mælk, ost og æg, men det er vanskeligt at dække behovet for D-vitamin gennem kosten. D-vitamin har mange funktioner i kroppen, hvor det bl.a. bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion.

* DHA bidrager til at opretholde en normal hjernefunktion. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg.